UGALA SUVI: Augustis esietendub rännaklavastus “Viljandi lood: Jaan” ja viimased etendused annab lavastus “Katkuhaud”

Ugala teatrisuvi algab augustis, mil toome publiku ette kaks lavastust. Esietenduse annab eksklusiivne rännaklavastus “Viljandi Lood: Jaan”, mis etendub Viljandi linnaruumis vaid kaheksal õhtul ja kohtade arv on väga piiratud. Augustis annab ka oma viimased etendused Ugala 2020. suvelavastus “Katkuhaud”, kus peaosatäitja Luule Komissarov nomineeriti teatriauhindadel parima naispeaosa kategoorias. Etendustele tulid müügile ka lisakohad!

 

On aasta 1982 Viljandis. Jaan oma peagi saabuvaks 59. sünnipäevaks eriti ei valmistu. Ta käib Männimäe teel noortööliste maja ehitamas, aga ise elab koos naise ja pojaga pisikeses ahiküttega korteris Tartu tänaval. Salamisi unistab Jaangi kõigi mugavustega korterist Männimäel, kuid „asjaajamine“ ei ole kunagi Jaani tugevaim külg olnud. Ühel päeval aga teeb Jaan midagi, mida ta kunagi varem ei ole teinud.

 

Rännaklavastus „Viljandi lood: Jaan“ viib meid Jaani jälgedes Viljandisse, mida enam päris sellisel kujul olemas ei ole. Justkui ajarändurid tulevikust saame vaatajatena osa ühe mehe elust, keda samuti enam olemas ei ole. Sest nagu ütleb Jaan ise: „Ma mõtlen nii, et igal inimesel on õigus oma saatusele, eluloole, mõtteilmale ja selle jagamisele kaasinimestega.“
Etenduse käigus läbitakse erinevaid maastikke, mistõttu soovitame valida mugavad ja pigem sportlikud jalanõud. Kaasa palume võtta isikut tõendava dokumendi. Rännaku alguses saavad teatrikülastajad osalemiseks vajalikud kõrvaklapid, mille tagatiseks on isikut tõendav dokument. Etendus algab Kraavi tänav 5 hoovist ja lõpeb Ugala teatris.

 

———————-

Lavastus “Katkuhaud” annab teist suve oma vaid loetud korrad ja nüüd ka viimased etendused Ugala väikeses saalis. Ühe olulisema kaasaegse eesti kirjaniku Ene Mihkelsoni mitmete auhindadega pärjatud ajaloolise romaani „Katkuhaud“ tõi publiku ette Priit Pedajas, kelle lavastajatee 41 aastat tagasi Ugala teatrist algas. See lugu, mida tihti on võrreldud Sofi Oksaneni romaaniga „Puhastus“, koorub lahti nagu sibul ja toob meieni ühe perekonna loo, aga ka terve eesti rahva loo elusaatustest ja valikutest 20. sajandi teise poole alguses. Üle pika aja kohtuvad kaks naist, kelle põimunud elusaatustes on peidus üks saladus. Luule Komissarov, kes astub lavastuses üles peaosas, nomineeriti parima naispeaosa kategoorias ka teatriauhindadel.

NB! On hea meel teatada, et vastavalt riiklike piirangute kaotamisele, saime lisada juurde kohti kõikidele “Katkuhaud” väljamüüdud etendustele.  Nüüd on viimane võimalus neist etendustest osa saada.